Yakob's Point of Views and News, Ethiopian politics and News, Cultures, Musics etc

Friday, January 25, 2013

- Datteren hans er Afrikas første kvinnelige milliardær


RIK: Angolas president Jose Eduardo dos Santos sin familie har store økonomiske ressurser.

RIK: Angolas president Jose Eduardo dos Santos sin familie har store økonomiske ressurser.
Publisert 25.01.13 - 12:28, endret 25.01.13 - 12:42 (© NTB)


Isabel dos Santos, den eldste datteren til Angolas president José Eduardo dos Santos, er blitt Afrikas første kvinnelige milliardær, ifølge Forbes Magazine.
Den mediesky 40-åringen etablerte sin første virksomhet, en restaurant ved navn Miami Beach, i 1997 i hovedstaden Luanda. I dag sitter hun i styret i en rekke selskaper både i Angola og den tidligere koloniherren Portugal.

President dos Santos' parti, MPLA, ledet Angola fram til uavhengighet etter en lang frigjøringskamp med støtte fra Cuba og Sovjetunionen og fortsatte å styre gjennom en lang borgerkrig, som først tok slutt i 2002.

Siden har Angola blitt en av Afrikas viktigste oljeeksporterende nasjoner. Landets elite har gjort seg rik, mens det store flertallet av befolkningen lever i dyp fattigdom.

Isabel dos Santos eier blant annet en andel på 28 prosent i Portugals største kabel-TV-selskap, ZON, og 19,5 prosent i Banco BPI, en av Portugals største private banker. I Angola har hun store eierandeler, blant annet 25 prosent i et av landets to mobiltelefonselskaper.

- Når man leser registeret over eierskap og andeler i Angola, er det som en «Hvem er hvem» av presidentens familie, partilederne og de militære sjefene, sier Peter Lewis ved Johns Hopkins-universitetet. http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10106899

No comments:

Post a Comment