Yakob's Point of Views and News, Ethiopian politics and News, Cultures, Musics etc

Thursday, January 17, 2013

Kom nærmere


Asylsøkere kommer til oss med historier fra krig og diktatur. Det er historier om tap, om overgrep og om frykt. Regjeringen ønsker ikke at det norske folket skal høre for mange slike historier, siden det er historier som også handler om det harde møtet med norsk asylpolitikk.

Denne kvelden er det asylsøkerne som har ordet, åpent, ærlig og uredigert. Asylsøkerne som kommer for å fortelle, har bakgrunn fra Etiopia, Eritrea, Iran, Palestina, Afghanistan og Dagestan (Russland), og har alle fått avslag fra norske utlendingsmyndigheter.

Den største trusselen mot en human og solidarisk asylpolitikk, er distanse til menneskene som ber om vår beskyttelse. Derfor ber vi deg komme litt nærmere.
Arrangementet foregår i Wergeland-salen, og er gratis. Velkommen!
Fram til arrangementet publiserer vi bilder og tekst av deltagerne som gir et lite glimt inn i deres liv. Se kampanjesiden på Facebook her: Kom nærmere. Se arrangementssiden her: Kom nærmere! Asylsøkere forteller.

Kampanjen og arrangementet er et samarbeid mellom Antirasistisk Senter, Norsk Folkehjelp, Palestinerleir, Foreningen av tolvte januar, fotograf Tine Poppe og forfatter Kari Gellein. Arrangementet på Litteraturhuset gjennomføres med støtte fra Fritt Ord.


No comments:

Post a Comment