Yakob's Point of Views and News, Ethiopian politics and News, Cultures, Musics etc

Friday, January 11, 2013

En saksbehandler avgjorde halvparten av asylklagene

KLAGEINSTANS: Klagene i asylsaker blir sendt til Utlendingsnemnda, som holder til i samme bygg som det store kjøpesenteret Oslo City. FOTO: Trond Solberg, VG


KLAGEINSTANS: Klagene i asylsaker blir sendt til Utlendingsnemnda, som holder til i samme
bygg som det store kjøpesenteret Oslo City. FOTO: Trond Solberg, VG
Publisert 11.01.13 - 05:12, endret 11.01.13 - 08:13 (© NTB)

Halvparten av dem som klagde på avslag på asylsøknad i fjor, fikk saken avgjort av bare én person. - Uforsvarlig, mener asyladvokat.
Asyl-debatten

I Utlendingsnemndas (UNE) statistikk for 2012 framgår det at 50 prosent av sakene ble avgjort av en nemndleder, 40 prosent av sekretariatet og 7 prosent i nemndmøte, skriver Bergens Tidende.
- Det er uforsvarlig at én person skal avgjøre skjebnen til de fleste asylsøkere alene på sitt kontor, sier asyladvokat Kristine Aarre Hånes.

Utlendinger som får avslag på søknaden om opphold i Norge av Utlendingsdirektoratet, har rett til å klage avgjørelsen inn for UNE. Reiser saken vesentlige tvilsspørsmål, skal en avgjørelse fattes ved et flertallsvedtak i et nemndmøte. Da kan man også møte opp personlig og legge fram sak en sin.

- Statistikken er skremmende. Langt flere asylsøkere bør få sjanse til å møte for nemnda, for å sikre en mer forsvarlig behandling av sakene, sier Hånes. Se mer fra linken
 

No comments:

Post a Comment